Over KOPP

Over “KOPP-Namiddagen”

KOPP/KOAP staat voor kinderen van ouder(s) met psychische problemen of kinderen van ouders met afhankelijkheidsproblematiek.

Voor deze groep kinderen is preventie van heel groot belang zodat ze zelf later geen problemen ontwikkelen.

Tijdens de KOPP-namiddagen maken we verbinding met de dieren en de natuur en kunnen we een ondersteuning bieden om de kinderen terug in evenwicht te laten komen met zichzelf. Voor deze kinderen is evenwicht heel belangrijk, vandaar dat we samen met hen en onze dieren op stap gaan zodat ze  zichzelf  kunnen ontdekken.

Dieren hebben geen vooroordelen wat er voor zorgt dat kinderen gemakkelijker hun verhaal kwijt kunnen tegen hen. De dieren worden als spiegel gebruikt om zichzelf, gedrag, karakter of patroon te herkennen. Kinderen voelen zich sneller aanvaardt en bouwen zo een vertrouwensband op. We reiken vaardigheden en tools aan die ze kunnen meenemen voor wanneer het even moeilijker gaat. We creëren samen een plaats tussen de dieren waar het leuk vertoeven is ook al staat er soms iets over kop. Het leren omgaan met die wereld die “anders “is. De kinderen leren op een andere manier hun eigen grenzen en mogelijkheden kennen.

Tijdens deze momenten is er ruimte om zowel bij te leren en te praten over moeilijkheden en ook zeker om eens even gek te kunnen doen en te ontspannen. Kortom een plek waar de kinderen terug hun vreugde kunnen vinden en boven alles zichzelf kunnen zijn.

Voor wie?

Onze namiddag is gericht op kinderen van ouder(s) met psychische problemen. Leeftijd van 6-14 jaar.

Verloop

– verwelkoming – verbindingsmoment met de dieren met onder andere het voederen, de pansage (borstelen en verzorgen van de vacht), onderhoud van de weide – Spelmoment voor de kinderen – Psycho-educatie op niveau van de kinderen, via spelvorm, afbeeldingen door gebruik van de kriebelkoffer – Gezellig momentje in groep samen zijn met versnapering en drankje – Creëren van een eigen KOPP-werkje om mee te nemen naar huis als ondersteuning vb; Kopp-Kussen,…

Data

13/01/2024

17/02/2024

16/0/03/2024

13/04/2024

16/05/2024

15/06/2024

inschrijven kan telefonisch 0484/278981 of via de website
Deel deze website of artikel