De Stege | Mini-beleefboerderij

Zorgboerderij, ezeltherapie, verjaardagsfeestjes, workshops en beleefkampjes voor jong en minder jong
Toggle navigation

Kinderkampjes tijdens schoolvakanties

Tijdens elke schoolvakantie worden er kampjes georganiseerd voor kindjes van 4-12 jaar. Van 8.30u tot 17.30u kunnen kindjes komen om mee te “beleven” op de boerderij.  Er wordt per week een thema uitgewerkt. We houden rekening met de verschillende leeftijden, er is voor elk wat wils.

Hoe ziet  een beleefdag er  uit:

Om 8u 30 start de dag met een kennismaking met de dieren, we borstelen de ezels en geitjes en voederen ze en ruimen de weide op. Ook de kippen komen graantjes pikken uit onze hand.

Daarna volgt een workshop (deel1) afhankelijk van het thema en drinken we verse soep.

Er is een vrij spelmoment, gevolgd door het middagmaal (warme maaltijd vers bereid).

Na de middag houden we een ontspanningsmoment (yoga tussen de dieren of verhaal die voorgelezen wordt).

De workshop wordt afgewerkt (deel 2) zodoende krijgen de kindjes alle dagen iets mee naar huis.

We gaan terug samen naar de dieren om trucjes te leren en eten een vieruurtje.

Om 17.30u kunnen de kinderen opgehaald worden.

Tussendoor is er voldoende ruimte om vrij te spelen.

Wat hebben de kinderen nodig?

Wij vragen om zeker kledij te dragen die mag vuil worden, alsook laarsjes mee te brengen (ook in de zomer). Die hebben we steeds nodig om naar de dieren te gaan. Tijdens herfst, kerst en krokusvakantie mogen de kinderen hun pantoffels meebrengen gezien de activiteiten meer binnen plaatsvinden. In het zomerverlof graag hun zwemgerief en zonnecrème voorzien.

Gelieve steeds alles goed te naamtekenen.

 

Data en thema’s:

Krokusvakantie:  Lente @de stege – 4/3 tem 8/03

De natuur ontwaakt stilaan uit zijn winterslaap. Welke dieren doen er nu net een winterslaap en hoe veranderen de dieren die buiten leven. Ook onze moestuin moet nog klaar gemaakt worden, dus we gaan onze  eigen groentjes en kruiden voor in de zomer kweken. Wie groene vingers heeft zal hier beslist graag in mee helpen.

Paasvakantie week 1:  Boerderijdieren – 8/04 tem 12/04

Welke dieren zijn er zoal op een boerderij?  Waar komt de melk vandaan en hoe komt die in een fles terecht. We leren alles over de diertjes en gaan ook heel veel knutselen rond het thema boerderij. Misschien gaan we wel eens van dichtbij een koe gaan bewonderen.

Paasvakantie week 2: Pasen@de stege – 15/04 tem 19/04

Ook de Paashaas en paasklokken komen naar “De Stege”. We maken zelf chocolade en knutselen heel veel rond het thema Pasen. Want we hebben allemaal een mandje nodig om onze Paaseieren in te leggen.

Zomervakantie: week 1: Reis door de tijd – 1/07 tem – 5/07

Tijdens de eerste week van het zomerverlof gaan we elke dag een deel van de geschiedenis gaan bekijken. We beginnen bij de oertijd, maken piramides, maken een grote Vikingboot, gaan burchten en kastelen bouwen, en bekijken hoe onze voorouders leefden.

Zomervakantie: week 2: Muziek @de stege 8/07 tem 12/07

In de stege is er ook veel ruimte voor muziek, we knutselen zelf muziekinstrumenten en gaan bekijken welke muziekinstrumenten er allemaal bestaan. Wat kunnen we allemaal doen met muziek, we kunnen dansen springen of net heel stil luisteren,… .  We zoeken ook uit hoe dieren reageren op muziek.

Zomervakantie week 3: Ruimtereis 15/07 tem 19/07

Welke planeten zweven er allemaal rondom ons. Hoe komt het dat we lekker warm krijgen van de zon en wat zijn sterren nu eigenlijk. We leren tijdens onze ruimtereis heel wat bij en maken onze eigen raket om alle planeten te gaan bekijken. Misschien komen er wel marsmannetjes op bezoek!

Zomervakantie week 4: Diep in de zee 22/07 tem 26/07

Heel deze week staat in het teken van de wondere onderwaterwereld. We nemen een frisse duik en bekijken wie waar leeft in het water. We maken ons eigen aquarium en wie weet komen we wel walvissen tegen.

Zomervakantie week 5: Allemaal filmsterren  29/07 tem 2/08

Tijdens deze week worden alle kinderen filmsterren. We kijken hoe een film gemaakt wordt, welke soorten films er zijn, misschien houden we wel openluchtcinema! Op vrijdag verkleden we ons ook als echt chique heren en dames om onze eigen oscar te winnen!

Zomervakantie week 6: reis rond de wereld 19/08 tem 23/08

Elke dag gaan we een op bezoek in een ander werelddeel. We bekijken hoe mensen daar leven, werken, wonen. Iedere middag wordt er iets lekkers uit de wereldkeuken klaargemaakt! We leren ook uit welke werelddelen onze groenten en fruit komen. uiteraard wordt ook hier weer heel veel geknutseld.

Zomervakantie week 7: Week van de  Vlaamse kermis 26/08 tem 30/08

Alle spelletjes van vroeger worden terug naar boven gehaald. De sjoelbak, bolletra en allerhande oude volksspelen worden op de Stege terug populair. Het speelgoed en de kermis is voor onze generatie ook heel anders dan wat het voor de vroegere generatie was. We nemen de proef op de som en laten iemand uit de vroegere generatie vertellen over het speelgoed en kermis van in hun tijd.

Herfstvakantie: Halloween 28/10 tem 31/10

Met Halloween is er in de Stege veel griezelplezier. We knutselen, koken, bakken spelen spelletjes allemaal in het teken van Halloween. Ongetwijfeld een heel spannende week.

 

Kerstvakantie: week 1 Winter@de stege 23/12 tem 26/12 gesloten op 25 en 27 december

Tijdens deze week zorgen we voor een gezellige kerstsfeer in “De Stege”. We gaan samen knutselwerkjes maken om op te hangen in de boom en drinken warme chocomelk met een lekker wafeltje.  Knusse, gezellige kerstsfeer gegarandeerd.

Kerstvakantie deel 2 Winter@ de stege – 30/12 tem 3/01 gesloten op 1 januari

Hier gaan we terug bekijken hoe de natuur verandert in de winter. Welke vogels zijn weggevlogen en welke dieren zitten in hun winterslaap. We bekijken wat de diertjes die buitenleven in de winter extra nodig hebben.

 

Kostprijs:

– 26 euro per dag, volledige week kost 125 euro. Kampen in de Stege zijn  ook fiscaal aftrekbaar, u ontvangt het attest via mail of post.

– Geen verplichting om een hele week in te schrijven. Water, warme maaltijd en vieruurtje zijn inbegrepen.

Inschrijving:

– via inlichtingenfiche

– u krijgt van ons een bevestiging of er al dan niet nog plaats vrij is, met hierin ook het rekeningnummer

– De inschrijvingen lopen ten einde 14 dagen voor de aanvang van het kamp. Wij vragen dan ook de betaling tegen dan in orde te brengen. Bij overschrijving steeds naam van het kind en periode vermelden waarvoor u betaalt.

  • Krokusvakantie: tegen 15/02/2019
  • Paasvakantie: tegen 15/03/2019
  • Zomervakantie: tegen  15/06/2019
  • Herfstvakantie: tegen 15/10/2019
  • Kerstvakantie: tegen 15/12/2019

U kan via onze inlichtingenfiche direct reserveren voor uw kind. KLIK HIER

 

Algemene voorwaarden:

– Bij ziekte betalen wij het kamp enkel terug op vertoon van doktersattest.

– Afwezigheid van het kamp door andere omstandigheden kan enkel terugbetaald worden indien er 48 uur voor aanvang van het kamp verwittigd  wordt.

 

 

 

Deel deze website of artikel